Ο Άνθρωπος που δεν έλεγε πολλά

Τα δάχτυλα του Ηρακλή Πουμαρώ χαίδεψαν απαλά το μπούτι της Kendall Jenner, η οποία άφησε ενα αναστεναγμό ηδονής και σφίχτηκε ανάμεσα στο χέρι του. Την ώρα που ο Ηρακλής προχωρούσε απαλά προς τα πάνω με αργές κινήσεις νιώθοντας το σφριγηλό, απαλό δέρμα της Kendall, χτύπησε το τηλέφωνο.

Ο Πουμαρώ ξύπνησε απο τον ήχο του τηλεφώνου που βούλιαζε το όνειρο στον χαμένο κόσμο των ονείρων που διακόπτονται ξαφνικά. Άφησε ενα σαλάκι στο μαξιλάρι του, ανασηκώθηκε, και βρίζοντας απο μέσα του, άπλωσε το χέρι του στο τηλέφωνο που βρισκόταν στο κομοδίνο δίπλα του.

-«Ποιός μαλάκας είναι τέτοια ώρα;», φώναξε εκνευρισμένος ο επιθεωρητής στο τηλέφωνο.

-«Εγω είμαι, επιθεωρητά», ακούστηκε η φωνή του αντιστράτηγου Μπαλούρδου.

-«Ξέρεις τι ώρα είναι;», ρώτησε ο Ηρακλής.

-«Επιθεωρητά, έχουμε σοβαρό πρόβλημα», είπε ο Μπαλούρδος, αγνοώντας την ερώτηση. «Θυμάστε εκείνη την υπόθεση που διαλευκάνατε πρίν απο μία εβδομάδα;»

-«Θυμισέ μου», είπε ο Ηρακλής Πουμαρώ, προσπαθώντας με το άλλο χέρι του να βολέψει την στύση του που είχε μπερδευτεί ανάμεσα στα κλινοσκεπάσματα.

-«Ο ληστής τραπεζών με τα σημειώματα, που τον βρήκαμε επειδή ήταν μουγγός», απάντησε ο Μπαλούρδος.

Ναι, θυμήθηκα», είπε ο Ηρακλής. «Ποιό είναι το πρόβλημα;»

-«Τον έχουμε εδω στην ασφάλεια εδω και τρείς μέρες και τον σαπίζουμε στο ξύλο, κι αυτός ο κερατάς αρνείται να μας πεί οτι είναι μουγγός».

Ο Ηρακλής Πουμαρώ τράβηξε το χέρι του απο τα κλινοσκεπάσματα και έτριψε το μέτωπο του.

-«Μπαλούρδε, όταν πέρασες στη σχολή ΜΑΤατζήδων, σου έκαναν τέστ νοημοσύνης;», ρώτησε.

-«Φυσικά!», απάντησε ο Μπαλούρδος.

-«Και;», ρώτησε ο Ηρακλής Πουμαρώ.-

-«Μου έβγαλαν IQ 46. Το μεγαλύτερο σε ολόκληρη την τάξη. Πως αλλιώς θα έφτανα μέχρι Αντιστράτηγος;», αποκρίθηκε ο Μπαλούρδος, με μια φωνή γεμάτη υπερηφάνεια.

Ο Ήρακλής Πουμαρώ δεν απάντησε. Έκλεισε το τηλέφωνο, το άφησε στο κομοδίνο δίπλα του, άφησε ενα βαθύ αναστεναγμό, και σηκώθηκε να βγεί στο μπαλκόνι για τσιγάρο.



Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.